Makeup Revolution New-trals vs Neutrals Palette

Ponovo se vraćam na Makeup Revolution, koji je odnedavno dostupan u Srbiji, zahvaljujući Alexandar Cosmetics-u, a inače mi je jedan od dražih drugstore brendova, jer su kvalitetom daleko nadmašili svoju povoljnu cenu. Pritom, maštoviti su, i pored sjajnih djupova ili replika poznatih paleta, neiscrpne  su im kombinacije kad su u pitanju njihove palete senki. Opet, ne zaostaju ni po pitanju ruževa, rumenila, hajlajtera i ostalih proizvoda i stvarno sam svašta kupila i ozbiljno su mi prirasli srcu. Dosad sam pisala o voljenim paletama – beloj Naked Chocolate i replici Too Faced Sweet Peach palete Chocolate and Peaches , kao i paleti rumenila Golden Sugar, pa možete kliknuti da pročitate i te postove.

Kako već duže vreme vlada pomama za crvenkastim nijansama senki i nema kuće koja nije izdala svoju varijantu, ni MUR nije zaostao, pa je lansirao paletu New-trals vs. Neutrals (igra reči, “njutrals“ u oba slučaja) koju sam baš dugo merkala na Instagramu, uvek se pitajući kako bi meni stajale ponuđene nijanse. Da, uvek sam mislila kako bezvezan naziv palete, i dalje mi se ne sviđa, mada mi je jasna poenta, crvenkasti tonovi se plasiraju kao nove neutralne boje. Cena palete je nešto ispod 10 EUR i zaslužila je koju reč na mom blogu.

 
New-trals vs Neutrals, poput većine Makeup Revolution paleta, dolazi u crnoj kartonskoj kutiji  i u crnom plastičnom pakovanju. Ovaj put je u pitanju crna mat plastika, čvrsta i kao i uvek kvalitetna, sa poznatim velikim ogledalom unutra. Korisnice ovog brenda uvek zameraju to što na pakovanju ostaju musavi otisci prstiju, ali tako je manje-više sa svakom crnom paletom. Čak 16 nijansi je spakovano u paletu, a njihov kvalitet varira, mada su pretežno solidne pigmentacije. Nazivi nijansi su odštampani na prozirnoj foliji koju ja uvek zagubim, a i nisu mi ni potrebni nazivi, ne pamtim ih nikad. Pritom, umesto groznog sunđerastog aplikatora ovaj put se dobija dvostrana četkica za senke, od koje je uži deo grub i grebe kapke, a pufnastiji deo je ok za blendanje.
 

 
Senke predstavljaju kombinaciju mat, sedefastog i folijastog finiša. Crvenkaste su smeštene u gornji red, a uobičajene bež i braon boje na koje smo uglavnom navikli su u donjem redu. Isto tako mogu reći da je u donjem redu pigmentacija senki na višem nivou. Krenuću sa opisom od gornje senke levo, pa redom do poslednje senke u donjem redu, a svi svočevi su urađeni bez baze.
 

 
  • BIAS – veoma diskretna biserno bež boja, srednje pigmentacije, ne sarađuje najbolje sa svetlom kožom kakva je moja.
  • NEUTRAL – sivkasto bež boja, mat finiša koja nije dovoljno pigmentovana .
  • PERSONAL- nežna kajsijasta nijansa koja je loše pigmentovana, slabo se prenosi na kapak, ostavlja minimalno sjaj.
  • VOGUE – koralna nijansa koja je ok pigmentacije i satenskog finiša .
  • TREND – veoma lepa ciglasta nijansa koja se dobro prenosi na kapak, dobra je za pregib i mat je finiša.
  • NEWTRAL – takođe vrlo lepa crvenkasta nijansa sa rozim podtonom, dobro se prenosi na kapak i mat je finiša.
  • TONE – divna boja burgundca, odlično pigmentovana i zahvalna za rad, mat finiša.
  • CUSTOM – smeđa hladnija boja, lošije pigmentacije, mat finiša.
  • COOL – neutralna bež senka, deluje mat, ali ipak sadrži nešto malo šimera, ne prenosi se najbolje na kapak i teoretski bi mogla da se upotrebi kao bazna senka.
  • STYLE- svetla lila senka, folijastog finiša, ok se prenosi na kapak, ali je preporuka da se nanosi prstima jer sa njima najbolje sarađuje.
  • PARTIAL – intenzivnija varijanta gore pomenute style senke, sa pimesom prljavo roze, folijastog finiša, isto bolje sarađuje sa prstima.
  • MODE – sasvim lepo napravljena bakarno zlatna senka, folijastog finiša i dobre pigmentacije.
  • ADAPT – veoma dobra mauve piepeljasta srednje smeđa boja, savršena za pregib i mat finiša.
  • BUFF – šimerasta bronzano braon boja, dobro pigmentovana.
  • SUIT – taupe braon, koja iz neponatog razloga u panu deluje sivo, dobre pigmentacije i satenskog finiša.
  • STRONG – tamna braon, sa ljubičastim šimerom koja se uopšte ne prenosi dobro na kapke i kao što je čest slučaj sa bojama ovog tipa, lepše izgleda u paleti nego kad se svočuje.
 
 

Neutrals vs. New-trals paleta nije savršena prema mom mišljenju, ali nije ni loša, ukoliko vam ne smeta postojanje nekoliko, uglavnom mat, nijansi koje nisu previše pigmentovane. Crvenkasti tonovi su dobro izvedeni, upravo su oni draž ove palete,  folijaste nijanse isto, i sa njima se može lepo raditi. Budite samo oprezni, jer su na toliko blogova preterali sa hvaljenjem ove palete, napravili savršene svočeve svih nijansi, a evidentno je da se ne prenose sve podjednako dobro i da neke prilično zaostaju u kvalitetu za drugima.

 
 

 
Da li ste koristili nešto od Makeup Revolutiona i šta mislite o ovoj paleti?

0 Comment

  • Posted December 9, 2016
    by Taupe Candy

    Kako je leeepa! 🙂 Meni su njihove palete super, za tu cenu ne mogu da se žalim a i nemam baš zašto! Slažem se da nisu sve senke jednakog kvaliteta ali ipak za tu cenu su i više nego dobre 🙂

  • Posted December 9, 2016
    by SvetSminke

    U kojem Rossmanu se moze kupiti?

  • Posted December 9, 2016
    by Mama Jane

    Rekla bih da ih ima u svim Rossmannima po nemackoj, samo je pitanje u kakvom stanju je stand, jer ga ne obnavljaju bas redovno. U Ceskoj se u Rosmanu prodaje I heart Makeup, sto je mozda jos bolje nego MUR.

  • Posted December 9, 2016
    by Mama Jane

    Slazem se da je vrlo prijatna za oko 🙂 MUR i Sleek prave jako dobre senke i palete, za pristupacnu cenu koju imaju su i vise nego odlicni :). Cak ako negde pigmentacija i nije nesto, bar da ti ne bude zao kao kad omasis sa nekim HE proizvodom.

Leave a comment