Makeup Revolution I heart Makeup Chocolate and Peaches Palette

Zdravo devojke! 2016.godina se bliži kraju i mogu reći da su mi je definitivno obeležile palete senki. Od mono senki sam potpuno digla ruke. Volim da poređam svoje paletice i da onda biram koju ću koristiti i koju kombinaciju ponuđenih nijansi naneti na oči. Kad se sve sabere, prilično sam novca investirala u njih, a Too Faced je odneo pobedu što se tiče lepote pakovanja i lepote samih senki.  Zašto spominjem Too Faced – zato što smatram da iako su HE brendovi lepi i uglavnom kvalitetni, zaista nema potrebe kupovati svaku stvar koju izbace. Mišljenja sam da treba sebi priuštiti nekoliko ultimativnih komada pojedinih kozmetičkih kuća, a alternative potražiti među povoljnijim drugstore brendovima. Too Faced Semi Sweet Chocolate Bar nisam mogla da zaobiđem, o njoj će svakako osvanuti nekad post na blogu, ali Sweet Peach nisam čak ni razmatrala da kupim. Iako je za Sweet Peach paletu postojala neverovatno dobro odrađena kampanja, preveliki hype koji se nije mogao mimoići, a i ruku na srce pakovanje izgleda prelepo, sa sve mirisom breskve, pažljivim čitanjem i slušanjem recenzija sa You Tubea, saznala sam da sama paleta ne vredi toliko koliko košta. Onda sam na pinkpanda.hr stranici videla da je osvanula narandžasta paleta (10ak eur) od Makeup Revolutiona, i odmah mi je bilo jasno da je u pitanju dupe za Sweet Peach. Rekoh sebi – što da ne! Danas se Makeup Revolution proizvodi mogu naći i Srbiji, uvoznik je Alexandar Cosmetics.
 
 
I heart makeup paleta naziva Chocolate and Peaches, dolazi u čvrstom plastičnom pakovanju prepoznatljivog izgleda otopljene čokolade. Skupila sam nekoliko paleta sa čokoladnim motivom, sve su bez izuzetka odlične na svoj način, a ovu možete razmotriti ako vam se ne daje 50-ak EUR za Sweet Peach. Kartonska ambalaža u koju je paleta spakovana je najblaže rečeno grozna, nisam je slikala, i odmah sam je bacila, dok čokoladno pakovanje breskvaste boje izgleda skroz slatko i vrlo kvalitetno. 
 
 
Paleta sadrži 16 senki, dve manje nego Too Faced verzija, ali je taj podatak potpuno zanemarljiv. Senke imaju blag vanilast miris, a njihov kvalitet je, kao i inače kad je MUR u pitanju, odličan! Zaista odličan! Fenomenalno su pigmentovane sve sem jedne koja je prosečna, jako su glatke i mazive, i minimalno se truse. Sve senke imaju svoj naziv na zaštitnoj foliji, pa ću ih shodno tome i opisati, počevši od gornje leve, do poslednje desne.
 
 
Delicious je prva veća senka, satenskog finiša, boje slonove kosti i savršena kao baza i za naglašavanje predela ispod obrve.
Fruit je šimerasta senka koja je mešavina bakarne i rose gold nijanse, svetlija i pogodna za diskretne dnevne lookove.
Soft je prva nestandardna boja, roza sa zlatnim šimerom, jako lepa i moderna.
Choc je maslinasto zelena, zlatnog podtona i metalnog sjaja.
Delight je crna senka sa zlatnim šimerom, vrlo pigmentovana i divna za spoljašnji ugao oka.
Sweet je žućkasta šampanj boja, bisernog odsjaja.
Candy je topla sjajna bakarna.
Rich je sjajna braon, slična prethodnoj nijansi, samo toplija i tamnija.
Peach je, kao što joj ime kaže, breskvasta nijansa, mat, svilenkaste teksture, savršene pigmentacije i sa rozim podtonom.
Taste, opet tamna braon, sjajna, sa primenim crvenim podtonom.
Nice je veoma zanimljiva boja u paleti, ali ne najbolje izvedena. Crna, sa dosta ljubičastog u sebi, dobijenog zahvaljujući crvenom i plavom šimeru. Deluje flekavo kada se nanese u jednom sloju i šimer je prilično krupan, mada ju je moguće nadograditi i poboljšati.
Lush je nežna satenska/mat roza odlične pigmentacije, divna za pregib.
Fine je satenska braon topla, karamelasta, izuzetne pigmentacije.
Lucious je takođe satensk/mat braon, sa dosta riđe i savršeno pigmentovana.
Keen je prava mat braon, hladnija od prethodne dve.
Satisfy je poslednja nijansa, i ujedno druga veća, mat bež, iste namene kao i prva Delicious.
 

 

 

Dopada mi se vrlo ova paleta. Pigmentacija i upotrebljivost senki su fantastične, mogu se kreirati zanimljive kombinacije na očima, i mislim da bi lepo išla na sve boje očiju. Moja zamerka je postojanje tolikog broja braon i smeđih nijansi, koje su veoma slične, ali opet, njihova izvedba je dobra, s obzirom da originalna ideja za pomenute nijanse nije potekla od MUR, već od Too Faced.
 

 

 
Kako se vama dopada ova paleta i da li ste koristile nešto od Makeup Revolutiona, tj. iz I heart makeup kolekcije?

 

 

3 Comments

  • Posted December 24, 2016
    by Lil'Mee

    jako volim ove čokoladne paletice <3 ovu konkretno još nemam, ali morat ću i nju nabaviti, super su nijanse 🙂

  • Posted December 25, 2016
    by Mama Jane

    Ja ih isto volim!MUR se pokazao kao baš dobar brend. Još kad bih uspela i ovu novu zlatnu cokoladnu paletu da nadjem, mojoj sreći ne bi bilo kraja 🙂

  • Posted December 28, 2016
    by Taupe Candy

    Kakvu samo kolekciju imaš! Isto razmišljamo, ni mene nije privukla Sweet Peach paleta, bitnije mi je da se paleta ističe po kvalitetu senki a ne po mirisu. Videla sam da je MUR izbacio kopiju (koja izgleda preslatko, mislim da sam jedina osoba koja više voli MUR pakovanja od TF 😀 ) ali ni odabir boja me nije privukao tako da ću preskočiti. Odličan post 🙂 <3

Leave a comment