Missha Time Revolution Night Repair Probio ampula i Este Lauder Advance Night Repair serum – uporedna recenzija

Missha Time Revolution Night Repair Probio ampula je moj saputnik dugi niz godina, iznova kupovan i voljen, tako da je zalužio svoje mesto na mom blogu.

Missha serum

Svi odavno znate da sam ozbiljno opsednuta negom kože. Korejsku kozmetiku koristim sigurno već nekih 6 godina za redom, i uvek joj se rado vraćam. Volim inovativnost njihovih proizvoda, neobične sastojke, lepe udobne formulacije, a najvise od svega tu svest o važnosti nege koja se ogleda u ritualima od više koraka gde svaka kozmetička stvarčica ima svoje tačno mesto i funkciju u rutini. Ampula i serum su pojmovi, takoreći sinonimi, za proizvode koji sadrže visoku koncentraciju aktivnih komponenti i nanose se na lice pre kreme.

Missha brend se proslavio i pročuo nakon proizvodnje najčuvenijeg seruma za koji se brzo proširila vest da je djup za Este Lauder Advanced Night Repair Serum (u daljem tekstu ANR). Korisnici su slučajno otkrili da Missha Time Revolution Night Repair Probio Ampoule ima sličan sastav i efekat kao i čuveni Advanced Night Repair, samo je cena daleko niža. Imala sam priliku da koristim oba, Missha je prevagnuo. Što zbog cene, što zbog sastava koji je bogatiji. Zato je ovo sigurno peta bočica u mom posedu.

Advanced Night Repair serum
Advanced Night Repair serum

Na slici možete da vidite impresivnu listu sastojaka Missha seruma uporedo sa ANR.

Missha vs Este Lauder

Sastav proizvoda

I Missha ampula i ANR sadrže veliku količinu mikroorganizma bifida, fermentisanog tipa kvasca. Kod Missha ampule je ovaj probiotik prvi dominantan sastojak u listi, kod ANR se nalazi na drugom mestu, iza vode. Za ovaj kvasni sastojak je potvrđeno da rešava posledice oksidativnog stresa = inflamacija (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24568458) na koži i doprinosi poboljšanju njene elastičnosti kao i boljoj barijernoj funkciji. Navodno doprinosi i popravljanju šteta uzrokovanih UV-zračenjem. Missha u sastavu ima i glicerin i betain i amino kiseline, sve vrhunski sastojci za hidrataciju i umirenje, vraćanje balansa kožnoj barijeri i regulaciju zadržavanja vode u ćelijama. Nijacinamid, tj.vitamin B3 je, takođe, visoko u listi sastojaka, a svi ga već dobro poznajemo i volimo zbog njegovog dejstva na pore i sveukupnog ujednačavanja tena. Obilje biljnih ekstrakata u Missha serumu pruža antioksidativno dejtvo protiv slobodnih radikala. Istovremeno ovi ekstrakti utiču na funkciju kožne barijere i sprečavaju trans-epidermalni gubitak vode što znači da doprinose hidrataciji kože. Natrijum hijaluronat nije visoko zastupljen ni u jednom ni u drugom serumu, mada je on hit sastojak danasnjice, svi ga koriste i postao je standard za hidriranje kože. Missha sadrži u većoj količini u odnosu na ANR nekoliko probiotika na bazi fermenta laktobacillus-a i lactococcus-a. Ovi fermenti pomažu u borbi protiv fotooštećenja, doprinose obnavljanju ćelija. Sve navedeno ide u korist Missha Time Revolution seruma u odnosu na ANR. Na kraju su tu, vredni pomena, i skvalan, pantenol i ceramidi koji takođe obnavljaju gornji sloj kože, doprinose umirenju i hidriranju.

Osećaj na koži i doziranje

Misha Time Revolution Night repair serum je žućkaste boje i konzistencije koja nije previše gusta. Dozira se pipeticom. Ovo je zamerka sa moje strane, jer bi bilo bolje da je doziranje na potisak, da bi se sprečilo unošenje vazduha u proizvod svakim otvaranjem bočice i moguća kontaminacija seruma. Proizvod ipak sadrži eterična ulja i miris, doduše diskretan, tako da je i to znak uzvika za osobe koje ne tolerišu mirisne komponente.

Missha Time Revolution Serum

Missha serum se veoma lepo razmazuje i utrljava u kožu i relativno brzo upija, slično kao ANR. Ostavlja mrvicu lepljiv osećaj na dodir. Mislim da je pogodan za sve tipove kože (osetljiva oprez!), nudi obilje hidratacije, i dodatne efekte oporavka i ishrane kože. Moje lice nije problematično, tako da ne mogu da kažem da mi je ovaj serum rešio neko konkretno stanje. Ali mi održava nivo sjaja i zdravog izgleda. Nekad ga koristim i ujutru i uveče, nekad samo u noćnoj nezi. Kreme lepo sedaju na njega, a i ova bočica mi je uskoro pri izmaku.

Missha serum

Konačna presuda

Kao što sam ranije u tekstu rekla, moj glas ide Missha ampuli. Missha se prodaje, zavisno od zemlje i trgovca, po ceni od 20-50€ za 50 ml, a ANR košta dobrih 130 € za 50 ml. Nije zanemarljiva finansijska razlika. Missha sadrži veću količinu najaktivnijeg sastojka, bifida probiotika, kao i mnoštvo odličnih molekula za hidrataciju i balansiranje kože. Ovo što pišem ne znači da ANR ne valja, već samo da smatram da je za odnos cena/kvalitet Missha bolji. Misshi se može zameriti prisustvo esencijalnih ulja koja mogu da iritiraju osetljivu kožu, a ANR opet sadrži boje koje nisu poželjne u sastavu proizvoda.

Da li ste koristili neki od ovih seruma i kakvi su vaši utisci?

8 Comments

 • Posted March 30, 2020
  by Šta mi treba

  Baš me sada zanimaju oba iako ih nisam probala, EL jesam, ali samo tester i to davno… Od Misshe nisam probala ništa, i to ide na listu želja. Hvala na detaljnom opisu i upoznavanju sa proizvodima! 🙂

  • Posted March 31, 2020
   by Jelena

   Molim! Sigurna sam da ces isprobati oba 🙂

 • Posted April 1, 2020
  by Dana Koruga

  Hej! Mene zanima ovaj dio oko upotrebe. Znaš da koristim sve Ordinary što si mi preporučila, tako da naveče ide onaj set: Balea (Hada Labo) Serum, Matrixyl ili Naciamid i završna krema. Da li bi Missha došla umjesto Matrixyila i Naicmida….? Malo sam duduk za sve ove hemijske sastojke. Hvala ti :-*

  • Posted April 4, 2020
   by Jelena

   Caos! Zapravo, Missha serum je negde izmedju TO Matryxila jer ipak ima aminokiseline u sastavu, i TO Niacinamida, jer sadrzi nijacinamid u manjoj kolicini. Ali ono sto njega izdvaja je velika koncentracija probiotika kao dodatna doza hidratacije koze i jacanja kozne barijere, sto spomenuta dva seruma nemaju. Mislim da bi se dobro kombinovao sa oba TO.

   • Posted April 7, 2020
    by Dana

    Hvala :-*

 • Posted April 11, 2020
  by Sanja

  Zdravo, imam vise pitanja 😂. Za koju starosnu grupu je ovaj serum, a za koju su Buffet i Matrixyl? Koje kreme koristiti posle seruma? Imam 38 god. i koza mi je mesovita, leti cak i masna (narocito T zona).
  Hvala!

  • Posted April 13, 2020
   by Jelena

   Zdravo! Smatram da ne postoji nešto što se zove starosna grupa kad je kozmetika u pitanju, već samo potrebe i stanje kože. Čest je slučaj da u tridesetim koža gubi tonus i smanjuje se proizvodnja kolagena, tako da svi ovi serumi koje si pomenula dobro dođu. Posle seruma ja koristim kreme koje dodatno još hidriraju i vraćaju lipide, a masna koža može da koristi hidratantne gel kreme.

 • Posted May 4, 2020
  by Marijana Hrepić

  Baš mi je drago sa si napisala usporednu recenziju ova dva seruma. EL serum sam koristila, ali iskreno, preskup je. Za Missha preparativu sam čula puno toga dobroga,ali nisam još ništa probala. Što misliš za mješovito/masnu kožu ljeti bili mi Missha serum odgovarao u večernjoj njezi?
  Hvala unaprijed na ogovoru…vidimo se na Instagramu <3

Leave a comment