Yoskine proizvodi za čišćenje lica

Yoskine In-Yo Technology

Yoksine. Poljski brend nastao saradnjom Dax Cosmeticsa sa laboratorijama firme Rohto Japan. Već sam pogled na ambalažu i sastojke govori da se radi o igri tehnologije i luksuza. Njihovi naučnici su ponosni na razvoj IN-YO tehnologije – kombinacije jina i janga, suprotnosti u filozofskom smislu, a u tehnološkom spoj IN Detox i Yo Active formulacija za efikasni detoks i podmlađivanje ćelija.

Za mene, kao hemičara, je sam pogled na sastav Kirei kreme o kojoj sam pisala u prethodnom postu, bio dovoljan da shvatim da je reč o proizvodima kakvih još nije bilo na domaćem tržištu. Aktivni molekuli koji zaista rade nešto na koži i nalaze se u vrhu liste sastojaka su nešto čime brend Yoskine zaista može da se pohvali. Bez preterivanja mogu da kažem da zaista zaslužuju da svi počnu da koriste njihove proizvode, jer je dosta bilo dosadnih i neučinkovitih preparata na našem tržištu koji za svoju cenu nisu nudili ništa.

Yoskine nudi obilje antioksidanasa, molekula za hidrataciju, vitamina, ali i bustera koji omogućuju svim korisnim i hranljivim materijama da prodru u srednji sloj kože gde mogu da utiču na željene proteine i enzime. Napredne i pre svega drugačije formulacije. Cene umerene (1000-2000 din). Sa moje tačke gledišta, ovo su sve aduti vredni pažnje. Širok spektar krema i seruma, a nadam se da će nas uvoznici obradovati sa celom paletom Yoskine proizvoda, koja je zaista bogata. Danas delim sa vama utiske o tri proizvoda za čišćenje lica koji su predivni za kožu. Neću toliko insistrirati na naučnoj pozadini, jer u ovom i ovom postu već imate spisak većine molekula koji se ponavljaju i u ovim sredstvima za čišćenje i negu lica.

Asayake Pure

Asayake pure na japanskom znači “jutarnji sjaj” i predstavlja liniju za čišćenje lica. Objedinjuje aktivne molekule za umivanje, hranjenje i sjaj kože. In’Detox & Yo’ Silk micelarna krema za umivanje puna proteina, praćena je In’ Detox & Yo’ Wakame gelom za umivanje sa japanskom algom i hijaluronom i In’Detox & Smooth Yo’Hyaluron micelarnom vodom sa natrijum hijaluronatom. Ovaj trio će skinuti svu šminku, čak i vodootpornu, kai i nečistoće, bez ikakvih iritacija, a kao bonus dobijete hidriranu i nahranjenu kožu, spremnu za dalje korake nege. Upravo je čista koža temelj bilo kakve dalje nege i to uvek imajte na umu.

In’Detox & Yo’Silk Krem

Žut micelarni krem za umivanje ima osobine bogate hidratantne i nežne kreme za lice jer je pun glicerina i proteina svile (serica extract), pirinča, soje, kao i egzotičnog sastojka poput praha mesečevog kamena i nešto superoksid dismutaze. Proteini su korisni za hidrataciju površinskog sloja kože, što je korisno kad su udruženi sa glicerinom, pa balansiraju nivo hidratacije kad u formulaciji postoje sredstva sa osobinama deterdženta koja potencijalno ( ne i nužno) mogu da isuše kožu. U prah mesečevog kamena ne verujem preterano, ali sam sigurna da bi osobama koje veruju u lekovitu moć kristala bilo drago da ga vide, jer mu se pripisuju osobine umirenja i isceljenja. Za otapanje šminke su tu vrste mineralnog ulja koje je blago i ne izaziva nikakve iritacije (izoheksadecen i hidrogenizovani polidecen), te je pogodno za najosetljiviju kožu, kao i blagi deterdženti/surfaktanti u vidu PEG40-hidrogenizovanog ricinusovog ulja i PPG-26-Buteth-26 koji su naročito blagi za suvu kožu. Superoksid dismutaza je odličan sastojak. U pitanju je enzim i jak antioksidans koji prirodno postoji u ljudskom organizmu i sprečava nastanak štetnih peroksida (nastalih dejstvom slobodnih radikala). Mislim da su sami sastojci dovoljno ubedljivi i da potvrđuju osećaj koji sam imala korišćenjem ove blage umivalice. Pumpica odlično dozira proizvod, a masaža ovom kremom pospešuje cirkulaciju. Vodom je lako ukloniti rastopljenu šminku i nema nikakvih iritacija na licu. Čista nežnost i mekoća uz efikasno uklanjanje šminke. Miris neznatan.

In’Detox & Yo’Wakame Gel

O zelenom Yoskine gelu sam već kratko pisala u Instagram storiju (ovde), jer je retkost da se gelovi za umivanje nalaze sa ovako blagim formulacijama. Deterdženti koje sadrži su veoma blagi ( kokamidopropil betain i natrijum lauril glukozid karboksilat) ali aktivni u pranju lica. Gel je bogat glicerinom ali i natrijum hijaluronatom (u samom vrhu liste sastojaka) koji uspešno hidriraju površinu kože. Ekstrakt zelene alge ima anti ejdžing osobine i pospešuje poboljšanje zadebljanja kože čime se jača kožna barijera. U poseldnje vreme mnogo naučnih istraživanja se radi na tu temu, možete više pročitati u ovom članku https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11917251 Tu su još ekstratkti razih algi – japanske Wakame kao i crvene i korala koji svi imaju antioksidansna svojstva i u japanskoj tradiciji se koriste i u ishrani. Miris je blag i čist, a lice me nije zatezalo nakon umivanja. Od mene sve preporuke za ovaj gel.

In’Detox & Smooth Yo’Hyaluron Micelarna

Micelarne vode su nešto što koristim samo u krajnjoj nuždi. Zgodne su kad u brzini treba da se skine šminka, mada uvek gledam da koristim uljane ili kremaste skidače u svojoj normalnoj rutini nege. Na mom instagram profilu sam vam detaljno i pojednostavljeno objasnila kako micelarne vode rade posao, pa kliknite ovde da to pročitate. Za ovu micelarnu mogu reći da je sasvim korektna i učinkovita. Sadrži uobičajene PEG molekule koji imaju ulogu deterdženta i emulgatora i nisu preagresivni za lice. Tu je zatim i gliceril kokoat koji je takođe u svojstvu emulgatora za rastapanje šminke, ali i hidratora. Yoskine micelarna je veoma bogata glicerinom, a u vrhu sastojaka sadrži i natrijum hijaluronat za hidrataciju površine kože. Tu su još i pantenol i alantoin, molekuli koji vole kožu i pomažu njenu regeneraciju, hidrataciju, ali i smiruju. U sastavu su, u nešto manjoj meri, prisutni ekstrakti raznih biljaka za svojevrsan ćelijski detoks i borbu protiv slobodnih radikala. Složićete se da se ovakvi molekuli ne sreću često u micelarnim vodama, i da sve ovo super cool zvuči u odnosu na ono što nudi Garnier ili čak Bioderma. Micelarna efikasno skida maskaru i šminku sa očiju i nije me štipala za oči, niti prouzrokovala bilo kakve neprijatnosti. Ko voli da koristi micelarne, ovu ne sme da propusti.

Da li ste se susreli već sa Yoskine brendom i šta mislite o kozmetici sa istoka?

1 Comment

  • Posted May 4, 2020
    by Marijana Hrepić

    Dugo gledam ove proizvode u DM-u, ali kako nisu jeftini nisam ih se usudila kupiti. Micelarnu ne koristim, više volim ulja za skidanje šminke. Gel za umivanje ću svakako kupiti

Leave a comment