L’Oreal Nude Magique Cushion Foundation

Pozdrav svima! Kako je svet zahvatila opšta pomama za cushionima, tj jastučićima natopljenim puderom ili BB kremom, kozmetičke kuće se utrkuju da daju svoj doprinos u vidu ovog proizvoda. Kolevka jastučića je u Koreji, kao i BB krema. Ima sigurno dve godine kako negujem lice prema korejskom principu o čemu će biti više reči ovde na blogu, no to nije tema danas. Svašta sam probala od korejske kozmetike, ali mi se nije dalo da poručujem online cushion i čekam koznakoliko da ga dopreme iz Koreje. U dm-u sam spazila Lorealovu verziju cushion pudera i kupila sam ga za nekih 15 EUR bez ikakve predstave da li je dobar ili ne. Išla sam na sreću i zaista se posrećilo. Ovaj mališa je, bez preterivanja, odličan! Uz to je i napravljen u Koreji!

Kao što vidite na slici, Loreal Nude Magique Cushion dolazi u simpatičnoj metalik lila kutijici koja istovremeno deluje i elegantno i girly, i ima 14.6g. Sladak je i kompaktan, prilično čvrst i možete biti bez bojazni da će se sam otvoriti u torbi. Problem je, kao i za većinu drogerijskih proizvoda, izbor nijansi. U ponudi su samo tri, ja sam uzela najtamniju, a oznake se više ne sećam, mislim da je bila broj 07. Odnosno, to mi se uopšte ne dopada, jer je oznaka nijanse samo broj, bez ikakvog natpisa, tipa nude, beige, sand itd, i nalazi se na zaštitnoj folijici koja sprečava otvaranje kutijice i koja se momentalno baca. Moj ten je NC15-20, ili ako je lakše – Bourjois Healthy Mix 51-52, u zavisnosti od toga da li me je bar malo sunce dodirnulo, znači prilično svetao. Ova nijansa je tamnija, mislim da je bez problema mogu koristiti devojke tena tamnijeg od mog, oko NC22 do NC25, ali na sreću se dobro blenda i uz blago nanošenje po vratu, deluje sasvim prirodno i na nama belima.

Dizajn kutijice je lep i uobičajen za ovaj tip proizvoda. Kad se otvori poklopac, na njemu se nalazi ogledalo, a tu je i pregrada sa aplikatorom koji je odgovarajuće mek i lepo leži u ruci, tj. na  prstima, zahvaljujući lila tračici. Sam aplikator je od antibakterijskog materijala. Po otvaranju pregrade, dolazi se do jastučeta koje je zaštićeno folijom i to je super higijenski. U pitanju je sunđer natopljen puderom. Proizvod se nanosi tapkanjem aplikatora po sunđeru, za čim logično sledi tapkanje po licu. Ja sam se oduševila prijatnim i vlažnim osećajem koji ostavlja na mom licu. Moja koža je u poslednje vreme češće suva nego normalna, i sve što deluje hidratantno me prilično raduje. Ne mogu više da podnesem teške pudere, sa mat finišima, nakon kojih mi uvek na kraju dana lice deluje ispošćeno i umorrno. Ovaj puder ima devy finish, i mislim da je za suvu i normalnu kožu idealan. Čak bi i mešovita i masna mogle da ga podnesu, uz setovanje puderom.

Moram da priznam da je otkriće ovog pudera bilo stvarno izvor priličnog ushićenja, a najbolje od svega je pokrivna moć srednja, čak i nadogradiva. Puder sasvim lepo može aplikatorom da se rasporedi po celom licu, čini kožu blistavom, sasvim solidno prikriva crvenila, a još je i neverovatno postojan. Nanesem ga ujutru u pola sedam, i traje mi ceo dan, do uveče oko 9 kad obično skidam šminku i pristupam noćnim ritualima nege. Naravno, intenzitet pudera postepeno bledi posle nekih 8 sati, ali se skida ravnomerno i ne ostavlja fleke i pečate po koži. Takođe, ne akcentuje pore i bore. Kao šlag na torti je što uz sve ove nabrojane vrline, ima još i spf 29! Dakle, još pruža i zaštitu od sunca. Zaista, šta još neko sa suvom kožom može da poželi?!

Da li je ovaj proizvod stigao u vaše drogerije i kakva su vam generalno iskustva sa jastučićima?

Leave a comment