Lush Bubblegum Lip Scrub

 
Listala sam svoje starije postove na ovom blogu i kiselo se osmehnula kad sam pročitala sopstvenu izjavu kako nemam zahtevne usne. Eh…beše nekad. Ne znam kad i šta se tačno desilo, ali sigurno već celu godinu baš sa usnama mučim muku. Dehidrirane i sklone perutanju. Konstantno. Na instagramu sam danas okačila sličicu, pa rekoh da ne budem lenja nego da lepo i post napišem dok me ne popusti inspiracija.

Ma koliko se trudila da unosim dovoljno tečnosti (a da se ne lažemo, kao da nikad nije dovoljno) i koliko god da mažem balzame, stanje usana mi ostaje isto. Na sve to, znate ono kad imate tu nešto što vas iritira, umesto da lepo ignorišete, vi uzmete k’о za baksuz da čačkate…bar ja to radim stalno. Počnem da se oblizujem, pa onda grickam usne, pa onda zaparam usnu na mestu gde se suši i peruta…ma grozota jedna. I tako se vrtim u krugu opsesivnog mazanja balzama, narodski rečeno labela, i grickanja. Sama sebi problem pravim. Onda sam lepo odlučila – dosta! Osvrnula sam se jedan dan u Lush prodavnici i zgrabila Bubblegum pilingNećeš više, rekoh sebi, da sama zubima uklanjaš suve ljuspice, kao nenormalna. Od tad pobožno koristim ovaj ružičasti piling i evo kratke priče o njemu.

 

 
 
Lush Bubblegum Lip Scrub dolazi u staklenoj teglici, u količini od 25 ml. Poklopac mu je plastičan i crn, prepoznatljivog Lush dizajna. Piše na poklopcu da piling dovodi usne u topformu ostavljajući ih da mirišu na šećernu vatu. Ispod poklopca je gusto do vrha teglice napakovan šećerni piling jarke pink boje koji je d i v a n! Ne miriši na šećernu vatu, nema tu notu preprženog šećera, već na žvake, kao žto mu i naziv kaže i po mojoj proceni, jagodu. Napravljen je od šećera, jojobinog ulja, alfa-izometil-jonona koji mu daje miris i dve neke boje. Ali na prvom mestu su šećer i ulje i sladak je i jestiv i lakše ga je pojesti nego isprati vodom. Piše da je samokonzervirajući, što znači da može da opstane nepokvaren bez dodatih aditiva i kozervanasa, a trebalo bi ga potrošiti do trećeg meseca 2018. Verujem da ću potpuno isprazniti teglicu do tog vremena.
 
 
Bubblegum piling se veoma jednostavno koristi. Ja za uzimanje proizvoda koristim špatulicu dobijenu uz neku korejsku masku za usne. Manja količina se nanese na prethodno navlažene usne i istrlja se nekoliko trenutaka. Mislim da je sa ovim slatkim proizvodom to daleko zabavnije i elegantnije učiniti, nego kao što savetuju po časopisima za žene da se usne trljaju peškirom. Nakon pilingovanja, ko u međuvremenu nije polizao šećer sa usana, može ga isprati vodom. Usne ostanu glatke i sa tankim uljanim filmom, a na njima se zadržava blag miris. Nema više ljuspica, a ne postoji ni iritacija. Baš sam zadovoljna učinkom!
 

 

 
Ono što želim za kraj da naglasim je da ukoliko želite da isprobate piling za usne, a ne izdvaja vam se oko 8 EUR za ovaj konkretno, možete ga same napraviti u kućnoj radinosti. Potrebni su vam šećer i med ili maslinovo ulje, ili sva tri zajedno. Smešajte da bude baš gusto, zasićeno šećerom, i nanesite na usne. Da li ste koristile proizvode ovog tipa i čime negujete usne?

 

0 Comment

  • Posted February 26, 2017
    by Mare M

    Nekad davno sam koristila taj Lushov peeling međutim Lush mi uopće nije u blizini pa sama smiješam peeling od šećera i kokosovog ulja tj masti i odličan mi je.

  • Posted February 26, 2017
    by Mama Jane

    Pa da, kokosovo ulje, bravo, nznm kako se toga nisam setila, kokosovo ulje je još bolje od maslinovog, ukus je sigurno super kad se piling napravi sa njim!?

  • Posted February 27, 2017
    by Mare M

    Da 🙂 pojedem ga jednako kao i nekad Lushov 🙂

  • Posted March 9, 2017
    by Amy

    Tvoj blog mi se jako svidja <3 Nisam nista probala od Lush-a ali budem.

    Charming Coco

  • Posted March 9, 2017
    by Mama Jane

    Hvala 🙂 Ima vec neko vreme kako te pratim na Bloglovinu, slucajno sam te otkrila i veoma mi se dopalo sto je sve tako nekako ruzicasto i girly i puno lepih cetki, takodje 🙂

Leave a comment