Bocassy Serum i Hranljiva Noćna Krema

 
Pozdrav devojke! Dugo nisam pisala o proizvodima za negu, a iskreno, u 2016. godini sam se više posvetila istraživanju i isprobavanju preparative, nego dekorative. Našlo se tu svega lepog, o čemu će svakako biti reči ubuduće, a danas su na meniju dva Bocassy proizvoda koji su me u proteklom periodu prilično oduševili.


Bocassy je hrvatski brend nastao u saradnji, rekla bih izvrsnoj, sa Francuzima, i u Srbiji se može kupiti u Lilly drogerijama. Cene su skoro kao Eucerinove, a kvalitet je fantastičan. Čitala sam blog od Dear Skin koja ih je hvalila, tako da sam jedva čekala da odem u Srbiju da uzmem neke Bocassy proizvode da isprobam.
Ambalaža je zaista lepo dizajnirana, od baršunastog bordo kartona, deluje luksuzno sa srebrnim utisnutim slovima, i sa romantičnom porukom otisnutom na poklopcu. Ono što je za svaku pohvalu je sigurnosna nalepnica na kutiji koja sprečava radoznale da otvore proizvod u prodavnici. Bočice su staklene i isto pažljivo odrađenog dizajna. Mana je što se slova sa bočica/teglica obrišu nakon duže upotrebe. Odabrala sam serum (plaćen oko 1800 din na sniženju, inače je oko 2800) i noćnu kremu (oko 2200 din), pa ću krenuti redom.
 

Bocassy Serum

Serum koji je za sve tipove kože sa snažnim učvršćujućim i hidratacionim efektom dolazi u visokoj staklenoj bočici i sadrži 50 ml. Elegantnog je izgleda, a dozira se pomoću pumpice, sa kojom nisam imala problema. Miris je nežan voćni. Serum je divan predivan! Toliko sam zadovoljna da ću ga definitivno redovno kupovati. Visokokvalitetnog je sastava, zasnovan isključivo na uljima prirodnog porekla. Ovaj mlečno beli serum je majka za hidrataciju suve ili bilo kog tipa dehidrirane kože, i uopšte nisu slagali kad su naveli da je namenjen svim tipovima. S obzirom na to da je pored vode, zasnovan na maslinovom ulju i šea puteru, činilo bi se da je masan i pretežak, što nikako nije slučaj. Ne znam kako su uklopili sve te lepe sastojke, ali dobili su nešto fenomenalno! Serum je nešto gušće konzistenciije, jako lepo se razmazuje i upija u kožu, hraneći i vlažeći je momentalno. Apsolutno fantastična stvar. Bez osećaja umašćenosti. Moja koža je suva i ja ga koristim i ujutru pre dnevne kreme, i uveče pre noćne. Prezadovoljna sam rezultatima i preporučujem ga od sveg srca. Retko da me neki proizvod toliko prijatno iznenadi. Plus mu je što sadrži i retinil palmitat koji fino dođe kao anti ejdžing komponenta, kao i vitamin E (tokoferil acetat).
 

Hranljiva noćna krema


Hranljiva noćna krema dolazi u lepoj staklenoj beloj teglici sa srebrnim detaljima i takođe sadrži 50 ml. Ispod poklopca se nalazi plastična zaštita što doprinosi utisku ekskluzivne nege. Ova krema je masnjikavog sastava i namenjena je isključivo suvoj koži, sa naznakom da je za borbu protiv starenja. Bazirana je isto na uljima, maslinovom, šea puteru, bademovom, jojobinom, susamovom ulju, pantenolu i vitaminu E. Kod ove kreme mi se ne sviđa miris koji je intenzivan i oštar, više mi miriše na orah nego na badem, ali ako to zanemarim, opet imam reči hvale. Ova krema spada u teže i idealna je za noć. Nahrani kožu u svakom smislu i ujutru je koža jedra i zategnutija. Odlična je za borbu protiv dehidriranosti. Ova krema je baš kao što joj ime kaže – hrana! Koristim je kao završni korak u noćnoj nezi, posle svih mazalica i Bocassy seruma. Od ova dva proizvoda, serum je ipak moj favorit, mada i kremu preporučujem ako neko ima suvu kožu kojoj treba bogata nega. 
 
 
 

Da li ste koristile nešto od Bocassy do sada i kakvi su vam utisci?

 

2 Comments

  • Posted November 28, 2016
    by Thermo Polis

    Bocassy proizvodi su mi na wish listi od kad su blogerice pocele pisati o njima i nikako da ih se dokopam! Ovo je dobar podsjetnik – jos jedna odlicna recenzija i jos jedan razlog vise zasto ga zelim 😀

  • Posted November 28, 2016
    by Mama Jane

    Hvala na lepim rečima!:) Nadam se da ces biti zadovoljna kad ih isprobas. Meni je sad želja da probam njihov max moisturizer!

Leave a comment