MAC Velvet Teddy

 
 Inspirisana sam da nastavim pisanje o proizvodima za usne, tako da je danas reč o mojoj velikoj ljubavi – MAC karminu u nijansi Velvet Teddy.

 
Dugo sam gledala blogove, čitala recenzije, i uvek mi se činio tamnim za mene, veliku zaljubljenicu u rozikaste nijanse, sve dok mi nije stigao rođendan i dok ga nisam kupila samoj sebi na poklon. U MAC radnji sam gledala tester i mislila se – Ok, nek ide život, ipak je to kultni karmin, nek ga i ja imam! Potom sam ga donela kući – Ljubav! Beskonačna.
 
 
Velvet Teddy je mat karmin, u prepoznatljivom crnom pakovanju oblika metka. Miriše kao i svi MAC ruževi na vanilu i dolazi u količini od 3 grama. Cena mu je 21,50 EUR. Nije malo, ali to je ipak MAC karmin, i ako nešto vredi iz MAC-ovog asortimana, to su definitivno karmini. Klasika. Nema cenu.
 
 
Boja ovog lepotana je tamnija mesnata braonkasta mauvasta nude. Znam da ovakav opis zvuči blesavo, međutim, nijansa je neuhvatljiva i posebna u svakom smislu. Prilično je težak za fotografisanje, pravi kameleon. Na gornjim slikama možete videti kako menja boju u zavisnosti od osvetljenja, na slici ispod je boja najpribližnija onome kako ga moje oko vidi.
 
 
Ista situacija je i sa swatchevima. Nemoguće je uhvatiti pravu nijansu kamerom. Što nikako ne umanjuje njegovu lepotu. Mislim da je apsolutna prednost ovog ruža upravo njegova nosivost. Uklapa se, rekla bih, uz razne nijanse tena, a i šminke. Velvet Teddy vrlo lako može ugrabiti mesto go to karmina u svakom nesesseru. Naravno, kod osoba koje vole ovakve nijanse.
 
 
Postojanost na usnama je vredna hvale. Doduše, MAC karmini mat finiša su prilično dugotrajni, a u zavisnosti od nijanse manje ili više prijatni za nošenje. Na moju sreću, ovaj plišani meda je prilično udoban na usnama i ne isušuje ih. Neće preživeti neki masniji obrok, ali kafu ili piće, uz neki manji zalogaj svakako hoće. Nije potpuno mat, upravo kao i ime što mu kaže, ostavlja lepi plišani finiš kad se setuje na usnama. Mnogo ga volim i iskreno ga preporučujem!
 
 
Da li ste koristile MAC Velvet Teddy ili neki drugi MAC karmin i kakvi su vam utisci?

7 Comments

  • Posted November 25, 2016
    by Beauty kutak by Iva

    Moj omiljeni ruž <3

  • Posted November 25, 2016
    by Mama Jane

    Eto, drago mi je da i tu delimo utiske!:)

  • Posted November 26, 2016
    by Lil'Mee

    Jako volim nijansu, često je koristim i stalno je imam u kitu – fascinantno mi je kako na svakome izgleda drugačije, ali gotovo svima dobro stoji 🙂

  • Posted November 27, 2016
    by Mama Jane

    Upravo tako, bas dosta zadovoljnih komentara sam cula na sve strane, ova nijansa je MACu pun pogodak!:)

  • Posted November 3, 2017
    by Smootilica Blog

    MAC se otvara u Novom Sadu pa ce verovatno biti cascavanja sa nekim ruzem. Ovaj mi se dopada na tebi, ja vise volim na ljubicasto da vuku. :)))

  • Posted March 18, 2018
    by Zorica

    Ja sam kupila iz te linije mat karmina nijansu rusian red i totalno razočarenje!Da ga nisam kupila u MAC-ovoj radnji u Ušću mislila bih da je lažnjak. Potpuno nepostojan, nestane na sredini usana posle pola sata, ostane samo rub crven što ružno izgleda. Ovaj u nijansi velevet teddy dugo merkam ali zbog prethodnog iskustva nisam se usudila da ga kupum, ipak je skup pa ne želim da ponovim iskustvo. Ne znam da li je još neko imao ovakvo iskustvo sa ovom linijom MAC karmina, možda je i do boje?

    • Posted March 18, 2018
      by Jelena

      Bas mi je zao to da cujem. Ja iskreno nemam iskustva sa tamnijim nijansama, kao ni crvenim, moje boje su pink i nude. Russian red je jedan od najpoznatijih MAC karmina, ali ocigledno nije dovoljno dugotrajan. Mozda bi resenje bilo koristiti preko celih usana crvenu olovku, pa preko nje ruz, to moze da produzi trajnost, ali shvatam vasu razocaranost.

Leave a comment