Dr.Jart+ glina za umivanje

Bliži se kraj godine, a ja za vas imam predlog šta pokloniti nekome ko je opsednut negom lica! Dr.Jart+ Dermaclear čistač lica na bazi gline je presavršen proizvod, a njegova slika na instagramu mi je donela i nagradu Cosmopolitan časopisa, tako da zaista moram da mu posvetim tekst. Za one koji nisu upućeni u divote koji ima u Sephora parfimerijama, Dr. Jart je predivan brend koji nam stiže iz Južne Koreje. Koreanke su žene sa najviše svesti u celom svetu o važnosti nege i zbog toga je korejska bjuti industrija neverovatno razvijena, sa mnoštvom fantastičnih preparata koji u poslednjih godinu i nešto nalaze put i do naših evropskih domova. Dr. Jart je relativno mlad korejski brend, koji je pritom i višeg cenovnog ranga, pa sam se prijatno iznenadila da  50 ml ove umivalice se prodaje u Sephori za nešto malo više od 800 dinara, odnosno, veoma povoljno.

Pakovanje je preslatko i minimalističko. U plastičnoj prozirnoj kutiji dolazi jednostavna bela tuba sa crnim printom, a samo je jedna reč efektno napisana pink bojom. Postoje tri verzije ove gline – zelena glina za čišćenje viška sebuma i osvežavanje, bela sa umirujućim efektom i ova roza sa ekstraktima lotosovog cveta koji ima hidrirajuća svojstva i jedina je dostupna kod nas.

Sastav: Water, Titanium Dioxide, Sodium Lauryl Sulfate, Kaolin, Glycerin, Palmitic Acid, Stearic Acid, Bentonite, Sodium Methyl Cocoyl Taurate, Betaine, Potassium Hydroxide, Butylene Glycol, Phenoxyethanol, Xanthan Gum, Chlorphenesin, Polyquaternium-7, Ethylhexylglycerin, Tetrasodium Pyrophosphate, Caprylyl Glycol, Cellulose Gum, Acrylamidopropyltrimonium Chloride/Acrylamide Copolymer, Arachidic Acid, Lauric acid, Myristic Acid, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Disodium EDTA, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Boswellia Carterii Oil, Citrus Paradisi (Grapefruit) Peel Oil, Amyris Balsamifera Bark Oil, Dipropylene Glycol, Decyl Glucoside, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Sodium Palmitoyl Proline, Nymphaea Alba Flower Extract. 

 

Sam proizvod se vrlo jednostavno koristi na dva načina. Prva mogućnost je upotrebiti ga kao klasično sredstvo za umivanje, jer je blago penast pri dodiru sa vodom, kao što mu i naziv Trans-foam Clay kaže. Na lice se nanosi ravnomerno, lice se pokvasi i glina se pretvara u mlečnobeli čistač lica koji se potom ispere mlakom vodom. Drugi način je korišćenje ove gline kao maske za lice. Nanese se ravnomerno na lice, drži oko 5 minuta, ne treba dopustiti da se potpuno osuši na licu, a zatim se ispere. Osećaj na licu tokom ispiranja je klizav i uljan jer glina u sastavu sadrži nekoliko vrsta ulja, ali se lako uklanja vodom. Ova maska-pena se sporo troši, jer je potrebna sasvim mala količina za prekrivanje celog lica. Na pakovanju je naznačeno da se može koristiti svakog dana i da uklanja šminku.

Meni najviše prija da ovaj proizvod korstim upravo kao umivalicu, nakon što uklonim šminku uljanim sredstvom. U današnje vreme se često priča o double cleansingu, tj. dvostrukom čišćenju lica, što nije nikakva mudrost i ja tako uklanjam makeup već godinama. Prvo nanesem sredstvo koje otopi šminku, bilo da je to micelarna ili Balea ulje, a zatim lice isperem nekom penušavom umivalicom. Rezultat je čista, nežna i zdrava koža koja se dalje može tretirati serumima i kremama.

Dr.Jart Trans-foam Clay je proizvod u čijem korišćenju uživam i smatram da bi odgovarao svim tipovima kože, jedino osobe sa suvom treba da ga kraće drže na licu ako odluče da ga koriste kao masku, jer glina ume da izvlači vlagu iz kože. Jedva čekam da istražim još neke proizvode Dr.Jart+ brenda.

Da li ste koristili nešto od korejske kozmetike i čime umivate lice?

 

Leave a comment