Too Faced Born This Way Foundation

 
Kada je Too Faced u pitanju, puls mi se ubrza, usne se na sam pomen imena brenda šire u osmeh i neobjašnjivo me obuzima osećaj sreće i ushićenosti. Ne pamtim da me je neki kozmetički brend ikada toliko uzeo pod svoje. Koji god novi proizvod da naprave ili već imaju u prodaji, oni svi kao da viču moje ime. Sreća da se kontrolišem kad je kupovina u pitanju, jer bih do sad imala baš svaki komad šminke sa njihovim potpisom, tako da sam se ograničila na nekoliko paleta senki, melted ruževa, rumenila, sa tendencijom da ih jednom baš sve pokupujem. 

Volim njihova pakovanja više od svih na tržištu, volim njihove kombinacije boja, volim limitirana izdanja, volim…sve volim. I ne shvatam kad im neko prilepi etiketu girly brenda, sa podsmešljivim prizvukom. Meni su lepi i nežni i maštoviti i bajkoviti i predivni, sa sve mašnicama i srcima i pink bojom. Ne treba ni da napominjem da mi se Too Faced concept sviđa daleko više nego Benefit koji takođe vrišti svojim šarenilom (i čudnim nazivima). Kvalitetom artikala koje posedujem sam uglavnom zadovoljna, a danas vam pišem o prvom njihovom proizvodu koji sam kupila, Born This Way tečnom puderu.
 
 

Born this way puder

Born this way puder, očekivano, dolazi u najlepšoj rozoj kutiji ikada. Iako je šarena, deluje luksuzno, što opet i jeste. Meni je ovo čist hedonizam pretočen u kartonsku ambalažu. Na poklopcu je naziv nijanse, a moja je Porcelain, najsvetlija u trenutku kupovine. Bočica je prelepa, peskirana, sa zlatnim detaljima ispod poklopca i šarmantnim Too Faced natpisom, dok su TF inicijali otisnuti na poklopcu i to sve skupa prilično elegantno deluje. Na kutijici je otisnuta magija koju ovaj puder obećava, sa kokosovom vodom za hidrataciju, vodom alpske ruže za posvetljivanje kože i hijaluronskom kiselinom za podmlađivanje, a sve to uvijeno u formulu koja daje prirodan efekat prolepšane kože.
 

 Lepo pakovanje, ali da li je dobar?

Kako to obično biva, nije baš priča takva kako su obećali, što ne znači da puder nije dobar. Sasvim je korektan, bez ulja, osrednje hidrira kožu, lepe je završnice, ali nikakva čuda ne čini. Lepa osobina je i što ne isušuje kožu, za mene sa suvom/normalnom je to veliki plus. Puder je prilično silikonski, srednje tečan, jako se lepo razmazuje i ne ostavlja osećaj težine na licu. Kokosova voda, alpska ruža i hijaluronska kiselina su negde pri dnu liste sastojaka, toliko su nisko da ih je prelepila deklaracija uvoznika. Prekrivanje koje pruža je srednje ka potpunom, što je opet veliki plus. Miris nema. Završnica mu je satenska, deluje vrlo prirodno i lepo prikriva pore, dajući ujednačen ten. Ne uvlači se u borice, bar ja nemam taj problem.
Ono što bih navela kao problem je postojanost. Ovo je puder koji ne ostaje predugo na licu. Ja sa suvom kožom primećujem da posle nekih šest sati počinje da spada, ispod očiju vidim da je postao neujednačen, oko nozdrva isto, a i prosijavanje počinje. Ok, to bi se sve moglo srediti setovanjem puderom u prahu, mada ja nemam običaj to da radim na dnevnoj bazi. Zašto napominjem da nije dugotrajan – zato što smatram da osobama sa kombinovanom i masnom kožom ne bi nikako odgovarao, bez obzira na to što ne sadrži ulje. Ovaj puder nema efekat maske, ali za cenu koju nosi, mogao je potrajati na licu i nešto duže, dajući taj flawless efekat. Primera radi, MAC Studio Fix, koji ja ne volim preterano, traje bukvalno ceo celcijati dan, od trenutka kad ga nanesem, dok ga uveče ne skinem, a čak je desetak evra jeftiniji.
 
 
Što se nijanse tiče, moja koža je prilično svetla, toplog podtona, i ova nijansa pudera mi ok odgovara, kad već nigde ne mogu da nađem ove još svetlije nijanse pod nazivom Snow i Pearl. Mislim da bi mi Pearl još više odgovarao, uzevši u obzir da Born this way ipak oksidira. Ništa dramatično, ali primeti se razlika u toku dana, za nijansu potamni. Na slici možete videti svoč na ruci, i primetićete kako ulepšava izgled kože.
 
 
Kad sumiram sve utiske, vraćam se na ono što sam već napisala, ovo je ok i korektan puder. Mislim da jeste pomalo precenjen sa cenom od 40ak EUR, mada ko je ljubitelj Too Faced Brenda i ima tip kože sličan mom, želeće da ga uvrsti u kolekciju i uspešno iskoristi. Opet, ko ne želi da izdvaja pomenutu svotu novca, postoje fantastični drogerijski puderi, od kojih su Catrice meni naročito dragi, a i Max Factor Miracle Match je izvanredan pristupačan puder, meni veoma sličnog efekta kao Born this way.
Da li ste probale nešto od Too Faced-a i koji puder volite?

0 Comment

  • Posted February 24, 2017
    by Jelena Djukic

    Do kraja ovog posta imala sam osmeh na licu. Too Faced leptirići proleću kroz svaku rečenicu :D. Takođe jedna od najnormalnijih recenzija o ovom puderu. Iz mog iskustva, puder je lep, fino prekriva a opet ima taj ne pretežak, prirodniji finiš. Ipak, na mojoj koži mnogo bolje izgleda Benefit Hello Flawless Oxygen Wow.

  • Posted February 25, 2017
    by mystique

    na sam spomen Too Faced pala sam sa stolice 😀 ja mnogo volim njihove proizvode ali ovaj puder je bas poskup, mislim da se mogu naci dosta dobri puderi po duplo manjoj cijeni ali ipak placa se ime a ne proizvod 😀

  • Posted February 25, 2017
    by Thermo Polis

    Bas spremam recenziju ovog pudera i jako su nam slicni dojmovi, puuno para za ne tako dobar proizvod. Ali Too Faced 😀

  • Posted February 26, 2017
    by Mama Jane

    Drago mi je da si čitajući post osetila moje ushićenje 🙂 Hvala, takođe, na lepim rečima, znači, posebno kad se čuje od blogerke sa tolikim stažom. Iskrena da budem, zagledala sam i taj Benefitov koji spominješ, ali hoću prvo da koliko toliko potrošim zalihe već nagomilanih pudera, pre nego što uzmem novi. 🙂

  • Posted February 26, 2017
    by Mama Jane

    Unapred se radujem da pročitam tvoj doživljaj ovog pudera, mada si mi već dala hint kako ti se čini.:) Slažem se da prilično košta s obzirom da nije wow, ali opet, nije mi ni loš, taman ću ga potrošiti ako nastavim ovim tempom na dnevnoj bazi. Eh,da, Too Faced… <3

  • Posted February 26, 2017
    by Mama Jane

    Jeste, slažem se da je skup, i apsolutno se slažem da u drogerijskom rangu mogu da se nađu fantastični puderi za ma koji tip kože. Born this way je onako, izlet u luksuz, za ljude koji vole Too Faced. Ja sam baš fan brenda, jedini mi je problem to što u Nemačkoj nisu dostupni, a sa druge strane, to mi je nekako i pozitivno, jer bih bukvalno bankrotirala. Evo ti, Jerrode Blandino, uzmi mi i poslednju paru! 😀

Leave a comment