MAC So Good For You Lipstick

 
Iako su praznici za nama, mene jos uvek ne napušta praznično raspoloženje. 2017. je meni lepo započela i bože zdravlja da tako i nastavi. Post o MAC karminu naziva So Good For You sam planirala da napišem još pre Nove Godine, ali nisam uspela, pa brže bolje da iskoristim priliku dok su još uvek hladni dani i kolekcija Nutcracker Sweet dostupna, da podelim svoje utiske sa vama. Bar ću post objaviti pre kineske Nove.

*gornje dve slike preuzete sa interneta
 
MAC praznična kolekcija Nutcracker Sweet je u Nemačkoj aktuelna bila još od novembra i u njoj se moglo naći pregršt prelepih proizvoda u još lepšim i maštovitijim pakovanjima. Inspirisana je sad već opšteprihvaćenom maskotom Božića, Krckom Oraščićem. Bila sam skromna i kupila sam samo jedan karmin iz cele linije, tamno crveni, jer mi takvih fali u mojoj kolekciji šminke. Ne jurim limitirana izdanja, ali praznici su bili, i eto, hajde da se počastim, rekoh sebi.
 
 
So Good For You dolazi u prelepoj šarenoj kartonskoj kutijici, a sama ambalaža ruža je, za MAC tipičnog oblika metka, ali atipične boje. Poklopac je jarko pink obojen, a deo na odvrtanje je mat tamno ljubičast, sa elegantnim zlatnim delom. Zbog svoje lepote, ovaj ruž je dobio svoje mesto u mom stalku sa ruževima lepog dizajna, što mu dođe kao presto za ruževe. 
 
 
Blagi miris vanile je prepoznatljiv i u ovom slučaju. Boja je srednje tamno crvena, hladnog podtona, i gledajući ruž, jasno se primećuje plavičasta nijansa koja postoji u njemu. Lepo se nanosi a završnica mu je mat, čime je dugotrajnost zagarantovana. Umereno isušuje usne, nije pretežak ako se ima u vidu da je mat, ali opet podseća vas da je tu. Pigmentacija ovog ruža je dobra, mada on ne daje potpunu prekrivenost, nema taj efekat potpunog farbanja i cementiranja usana, već ima izvesnu dozu prozračnosti, prirodna boja usana se diskretno nazire kroz njega. Izdrži oko 6 sati na usnama, ako se ne konzumiraju teži obroci, a nakon svega ostavlja jak stain.
 
 
Ja sam zadovoljna kupovinom, ali ne mogu reći da ga preporučujem od srca, jer ako niste zagriženi obožavaoci MAC karmina, pomalo je besmisleno davati 20 EUR za crveni karmin kada se u drogerijskoj ponudi mogu naći vrhunski ruževi za bar dva tri puta nižu cenu.
 
Kako se vama dopada ovaj ruž i koje crvene ruževe volite i preporučujete?

0 Comment

  • Posted January 24, 2017
    by Taupe Candy

    Kako je ovo dobra kolekcija, samo su cene u Beogradu u MAC-u bezobrazno visoke tako da nisam mogla sebi da opravdam plaćanje skoro duplo jednog proizvoda (duo sa Whisper of Guilt). Za karmine mislim da ih opravdano vole kolekcionarke MAC-ovih karmina 🙂

  • Posted January 24, 2017
    by Mama Jane

    Kolekcija je predivna! Slažem se za cene, mada kapiram da u BGU se još dodatno ugrade, bzv. Ovde je problem što se sve razgrabi čim izadje nova kolekcija, a ja sam se trudila da budem racionalna. Hehe, i tu se slažem, njihovi karmini su stvarno divni i kvalitetni, volim povremeno da se počastim kojim. Mada ko nije u mogućnosti ili ne želi da plaća tu cenu, može fantastične ruževe da odabere i za 5-10 eur.:)

  • Posted January 25, 2017
    by Roseybelle

    Pakiranje je savršeno, a cijela kolekcija mi je najdraža njihova do sada 🙂 ako ih još ima, idem prvom prilikom po jedan od ruževa. Jako su ti lijepe fotografije. 🙂

  • Posted January 25, 2017
    by Mama Jane

    Hvala najlepše!? Ako imaš smelosti i voliš, pogledaj najtamniji ruž iz kolekcije, otprilike boje patlidžana. Jako je lep i upečatljiv, nažalost ja te boje uopšte ne nosim…

Leave a comment